Det var fullt på den solfylte og varme torgdagen i Singsås på fredag. Aldri har det vært flere utstillere enn i år. 25 i tallet, bød de på rosemaling, nystekte hyllkaker, smykker, hudpleie, og annen husflid.

HyllkakekøFørst traff vi småsultne Jøran og Victoria Aas med mamma og bestemor. De sto i kø for å sikre seg nystekte hyllkaker fra Singsås bygdekvinnelag.

- Er det artig her på torgdagen?

- Æ kjem itj på det, svarer Jøran.

Varmen var som kjent, påtrengende før helga.

- Jo, det er artig, sier han så etter at mamma har pirket litt borti skulderen hans.

Anne H. Buseth sto for den kyndige stekingen av hyllkakene. De bestilte fire stykker, selv om både pappa og bestefar var med.

- Skal ikke pappa ha han, da, spør hun.

- Jo, vi tar fem da vet du, sier bestemor.

De kan salgskunsten, bygdekvinnene.

- Artig at noe skjer- Vi bare ser, sier Trine Singsaas.

Sammen med venninnene Mette Bråten Singaas, Line Svendsen og Janne Svendsen, observerte hun torgdagen bak trendy solbrilleglass.

- Det er artig at det skjer noe her. Det er ikke så ofte at det skjer noe. Man blir jo litt nysgjerrig, og vi treffer folk her, sier Line Svendsen.

Kjennere imellomHos treskjærer og rosemaler Gunnar Jakobsen fra Byneset, ble det diskutert kyndig over håndarbeidet. John Fløttum fra Singsås er nemlig en svært erfaren rosemaler selv.

- Hvor lenge jeg holdt på med rosemaling? Jeg vet sannelig ikke. Men at jeg har holdt på i¿ Hva skal jeg si? I alle fall 50-60 år. Minst, sier han.

Han skrøt av Jakobsens arbeid.

- Dette er meget fint malt, nikker han anerkjennende.

- Det er ikke verst å få i avisen, småbrisker han seg og smiler bak utstillingen sin.

John Fløttum trivdes på en sådan dag.

- Det er fint med markedsdager. Da treffer man folk man ellers ikke treffer. Og man stifter nye bekjentskaper, sier han.

SOMMER = MARTNA’: Artig med noe som skjer, mente disse fire unge damene. Fra venstre: Mette Bråten Singsaas, Trine Singsaas, Line Svendsen og Janne Svendsen.
DILL OG DALL: Hudpleie var også populært. Søstrene Heidi og Ann Judith Kosberggrind (til høyre) sjekket utvalget.
HYLLKAKER: Jøran og Victoria Aas handlet inn hyllkaker til hele familien. Fem i antallet. Anne H. Buseth fra Bygdekvinnelaget sto for stekingen.
MALER TIL MALER: John Fløttum, som selv har vært rosemaler i en mannsalder, sjekker ut varene til Gunnar Jakobsen. Og blir imponert.
BRA DAG: God stemning på torgdagen.
ULLSALG: De solgte ull, damene fra Stoffy på Melhus, selv om sola stekte og stekte. – Alpeluene går unna, kunne Inger Kolstad fortelle. Inger Kristine Granøien ble fristet av forundringspakkene, og kjøpte en.