Leder i Sør-Trøndelag Senterparti, Jorid Jagtøyen fra Melhus, har gått kraftig til angrep på partikollega Tomas Iver Hallem i Nord-Trøndelag fordi hun mener at Hallem vil ha E6-bygging i nordfylket først.

- Enorm harme

- Uttalelsen min har medført enorm harme og hard ordbruk. Det viser at jeg har truffet et ømt punkt. Jeg vil advare mot personangrep. Debatten må være saklig, og en kan ikke tillegge andre meninger. En må være forsiktig med å komme med påstander som at jeg skal ha truet fylkesordfører Tore O. Sandvik, sier Tomas Iver Hallem som er leder for Nord-Trøndelag Senterparti.

Trøndelag

Hallem mener at bygging av E6 i Nord-Trøndelag er en konsekvens av at politikere jobber for sammenslåling av de to trøndelagsfylkene.

- Situasjonen er den at fylkestinget i Nord-Trøndelag har prioritert opp Stjørdal-Åsen som førsteprioritet, og det må jeg arbeide for. Det er ingen tvil om at det å knytte sammen regionen med vei er i tråd med Trøndelagsutredningen. Dersom vi skal lykkes som region, må vi bygge sammen de to fylkene.  Hvis det blilr kortere avstander, blir det lettere for folk å bevege seg i regionen. Jeg utfordrer fylkesordfører Tore O. Sandvik som ofte har snakket om en region, på dette, sier Hallem.

Om avtalen

Hallem sier videre at han ikke har vært med på å skrive under på en avtale om at Nord-Trøndelag skal få elektrifisert jernbane mens Sør-Trøndelag skal få ny E6 fra Melhus til Ulsberg.

- Dette punktet er vedtatt av fylkestinget, og fylkestinget i Møre og Romsdal har også vært med på å vedta dette, sier Jorid Jagtøyen, leder for Sør-Trøndelag Senterparti og tidligere ordfører i Melhus.

Avviser fylkeshensyn

- Det er litt spesielt å blande inn fylkesreformen i dette, og E6-bygginga har ikke noe med dette å gjøre, sier Jagtøyen.

Jagtøyen legger ikke skjul på at hun er svært overrasket over at E6 Melhus-Ulsberg likevel ikke skal prioriteres slik Høyre ga beskjed om før valgkampen for snart tre år siden.

- Dette er faktisk hovedveien mellom Trondheim og Oslo, og før folk kommer til Nord-Trøndelag, har de kjørt på E6 sør for Trondheim, sier Jagtøyen.

foto
Tomas Iver Hallem. Foto: Senterpartiet