Capro på Gimse har planer om å sette opp et tilbygg, og reguleringsplanen åpner for en mønehøyde på inntil 12,5 meter. Det er for høyt, mener naboer.

14 leiligheter

I detaljplanen for området står det at det skal være fortetting. Capro har planer om et tilbygg med til sammen 14 leiligheter i andre og tredje etasje samt lager for Capro i første etasje. Det skal også bygges parkeringskjeller ifølge planen.

Flere klager

Sweco Norge har på vegne av Åse og Karstein Moum, klaget på mangelfull varsling. Moum henvendte seg flere ganger til Melhus kommune for å bli orientert om søknaden fra Capro, og trodde saken var avsluttet fra søkerens side siden de ikke hørte noe. Så leste de i Trønderbladet i mars om at reguleringsplanen skulle behandles av formannskapet, og de mener at det er svært kritikkverdig at de ikke er blitt underrettet samtidig som at det er blitt arbeidet med reguleringsplanen i ett år.

De klager på byggets høyde og volum, og de mener at det blir tap av sol og utsikt samt at det kan bli innsyn mot nabobebyggelse.

Gimsebrekka velforening har også klaget, og er i klagen blant annet opptatt av at detaljplanen åpner for hele området kan få 12,5 meters mønehøyde og ikke bare tilbygget. Videre etterlyser velforeninga hvor lekeplassen skal være, og hva som skal gjøres med krysset Hollumsvegen-Eindrides veg.

I saksframlegget til Melhus formannskap skriver rådmannen blant annet at Brekkåsen og Gimse er et område der en må påregne fortetting så vel i bredde og høyde. Videre viser rådmannen til at det er foretatt sol- og skyggeanalyse. Når det gjelder veikrysset, skriver rådmannen at hun vedgår at det ikke er optimalt, men at det ikke ville være rimelig å stille som krav at utbygger gjør noe med krysset.

Vil se området

Melhus formannskap har tidligere sagt ja til byggeplanene til Capro. Da klagene var oppe i formannskapet, sa Guro Angell Gimse (H) at hun ønsket at formannskapet skulle ha en befaring først. Dette ble vedtatt med 10 mot 1 (Melhuslista) stemme.