Selv om det har vært kjølig vær, mye regn og mye snakk om lakselus, gjøres det brukbare fangster i Gaula.

Hittil i denne fiskesesongen (pr. 15. juni) har Gaula natursenter registrert 435 lakser og 9 sjøørreter. Gjennomsnittsvekta for laksen er 7,87 kilo. Totalt er vekta for de 435 laksene på 3.424 kilo. Snittvekta for sjøørreten er 0,80 kilo og den største sjøørreten var på 1,4 kilo.

I hele juni i fjor ble det fanget 877 lakser.

Vanntemperaturen ble 12. juni ved Gaula natursenter målt til sju grader. Det er for øvrig høyere enn lufttemperaturen mandag morgen da den var bare fem grader.

Den største laksen i år er ifølge laksebørsen hos Gaula natursenter, på 18,5 kilo. Den ble tatt av Terje Olsen på valgdet til Horg jeger- og fiskerforening den 12. juni. Alle de 10 største laksene på dagens børs, er tatt på melhussida av Gaula og er fra 15 til 18,5 kilo.

Blir det ikke napp eller en synes det er for kaldt å stå ved elva for å se etter laks, kan en følge med på FiskeTV.no. Der kan en følge med på undervannskamera fra seks vassdrag, og deriblant Gaula. For tida har FiskeTV.no tekniske problemer med å levere sendinger fra enkelte vassdrag, og viser på sin nettside til at dette skyldes naturens vrede.