For Axel Tobias Sanderud ble nemlig én av de fire bøndene i tv-programmet som fikk flest frierbrev. Dermed gikk han videre i programmet, som vi kunne se på tv-skjermen mandag kveld.

Sekken med frierbrev fikk han i fanget mot slutten av juni, og speeddaten er allerede gjennomført. Han kan så klart ikke si hvordan det gikk nå, da det ikke er sendt på tv ennå.

Les også: Axel venter spent

– Mye forskjellig

Mandag kveld kunne TV-seerne se at Singsås-bonden fikk en haug med brev i fanget.

– Det var spennende å lese gjennom brevene, og se hva de skrev, hvilke interesser de har.

– Var det mange interessante brev?

– Ja, det var det. Det var mye forskjellig. Noen hadde skrevet en side, den lengste var på vel 12 sider. Noen var korte, mens andre nærmest hadde skrevet hele livshistorien sin, sier Sanderud.

Etter at han fikk frierbrevene, var oppgaven å plukke ut ti friere som han ønsket å treffe. Det skjedde gjennom en speeddate.

– Det har vært en lang sommer. Det har tatt mye mer tid enn jeg trodde, forteller han.

Å lage tv er ikke gjort i en håndvending, såpass har han lært. Det var mange opptak de måtte gjøre om igjen og om igjen.

– Det var ikke fysisk slitsomt, men psykisk slitsomt. Jeg var veldig sliten.

Les: Singsås-bonde med i Jakten på kjærligheten

Les: Ble påmeldt uten å vite det

Vil vise fram Singsås

Reaksjonene fra folk har vært positive. Også fra Singsås.

– Jeg håper jo å få satt Singsås på kartet på en positiv måte med dette. Jeg håper å få vist fram bygda jeg bor i, både gården og plassen. Jeg håper å få vist fram litt forskjellige plasser her, sier Sanderud.

Høsten blir innholdsrik for Singsås-bonden, når han fortsetter jakten på en kjæreste.

– Det blir spennende å se, om man finner noen man liker godt. Det er veldig spesielt, alt, egentlig. Det er jo helt utenfor komfortsonen, det å være på tv, sier han leende.

Han syntes ikke det var noe særlig å se seg selv på tv første gang.

– Man skal jo prøve å være seg selv. Jeg synes jeg får til det ganske greit. Men jeg synes jeg snakker så rart. Men andre sier at det er sånn man høres ut, så da får jeg trøste meg med det, ler han.