Aldri har det vel vært en så intens konsert som det publikum fikk oppleve i Horg kirke søndag kveld. Miksen av korps, to band og ett kor fikk nærmest taket i Horg kirke til å løfte seg. Snart 120 år gamle Flå musikkorps inviterte til konsert, og sannelig ble det ikke litt av musikalsk hendelse.

Artistene

Ikke bare publikum så ut til å være overveldet, også artistene uttrykte at det var helt spesielt for dem å få framføre i kirka som var nesten fullsatt.

– Det er stas å få synge egne sanger i Horg kirke, sa Cecilie Eide. Hun framførte blant annet «E du lykkelig» som slippes i august.

Flå musikkorps startet og avsluttet konserten, og de 28 musikerne fikk mye applaus. Konserten startet med «Festival Fanfare» – St. Francis». Konferansier Rolf Soknes som er fra korpset, introduserte de ulike medaktørene.

Les også: Korpset vant andredivisjon

Gospel

Bandene rigget seg opp ved alterringen, og fikk det til å svinge i kirka. I tillegg til Cecilie Eide med band, opptrådte Trine og Geir Rune Engan. Sistnevnte hadde med eget band, og de hadde også fått med seg fire fra Trondheim gospelkor.

– Vi har gledet oss til å synge gospel i kirka, sa Trine Engan. Blant deres innslag var «This train is a clean Train».

Olavs Menn under dirigent Lars Eggen, var også et friskt innslag, og avsluttet med en oppjazzet versjon av «Amazing Grace». Koret startet med «Mitt Land» med tekst av Anders Hovden som var prest i blant annet Melhus.

Publikum ga solid applaus underveis, og viste at de satte pris på den allsidige konserten. Enkelte publikummere kommenterte at konserten ble litt lang siden den var over to timer, og særlig tatt i betraktning at det kan være vondt å sitte lenge i kirkebenkene selv om benkene har puter.

KORET: Lars Eggen er dirigent for Olavs Menn, og han var også solist på «Jeg lagde mig så sildig». Foto: Gunn Heidi Nakrem
Olavs Menn ble opprinnelig startet som et prosjektkor i forbindelse med operaen Thora på Rimol.
EGNE LÅTER: Cecilie Eide framførte egnet tekster, og deriblant låta «Uperfekt» der Morten K. Strand (t.v.) har skrevet melodien til. Eide hadde også med andre musikere. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Cecilie Eide og bandet.
FENGENDE: Geir Rune Engan og datteren Trine hadde med band samt sangere fra Trondheim gospelkor da Flå musikkorps inviterte til konsert. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Flå musikkorps.
Kari Pernille Feragen, Hege Wold og Kirsten Nesset var solister på althorn. T.v. dirigent Odd Steinar Mørkved.