Klokken 00.45 var tunnelen ryddet og åpen for trafikk. Alle fire som satt i bilen ble kjørt til Orkdal Sjukehus, tilsynelatende uskadd.

- Bilen er totalvrak. En av de fire klaget over mindre smerter. Vi har ikke direkte vitner annet enn de som var i den aktuelle bilen, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Trøndelag politidistrikt.

De involverte var preget etter ulykken, som etter spor på stedet og på lastebilen å dømme fort kunne endt mye mer dramatisk.

- Da vi snakket med innringeren, var hun selvfølgelig preget av hendelsen. De mener de har vært heldige.

Førerkortbeslag og anmeldelse

Klokken var 23.25 da politiet fikk melding om en ulykke inne i Brekktunnelen ved grensa mellom Melhus og Skaun. Tunnelen ble stengt, og nødetatene rykket ut til stedet.

- Traileren kom over i motgående kjørefelt i tunnelen og forårsaket trafikkulykken. Deretter kjørte den av første avkjøring ned til høyre og hensatt kjøretøyet ved Mølla i Buvika, sier Aaslund.

En patrulje fant etter kort tid det politiet mener er det aktuelle kjøretøyet hensatt. I 01-tiden ble mannen som trolig kjørte lastebilen funnet på en adresse i Skaun.

Lite samarbeidsvillig

- Mye kan tyde på at han forlot bilen enten alene eller sammen med en annen person. Han ble senere funnet i leiligheten til bekjent. Lastebilen blir beslaglagt for sporsikring.

De beskrives som særdeles lite samarbeidsvillige da politiet troppet opp på døra.

Skader politiet fant bakerst på trekkvogna indikerer at lastebilen var involvert i ulykken i Brekktunnelen. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Politiet undersøkte lastebilen med trekkvogn som sto hensatt ved Mølla. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Brekktunnelen ble stengt for trafikk etter ulykken. En varseltrekant kunne skimtes fra inngangen på Melhus-sida. Foto: Joakim Slettebak Wangen