Matprisen «Det Norske Måltid» kåres i dag fredag 12. januar, og Trøndelag er godt representert i konkurransen, opplyser arrangørene i en pressemelding.

- De er godt representert i konkurransen, også i finalen. Og det viser ikke bare at Trøndelag har mange sterke produsenter, men også meget gode produkter som kommer gjennom det lille nåløyet til finalejuryen. – Vi heier på Trøndelag!, sier Austigard mens hun haster mellom prøver på finale-show.

Blant finalistene er Melhus Bakeri som stiller med snackset Ølsprøtt i klassen årets bakst, mens Rødskjegg fra Hogna Bryggeri kan bli årets øl.

- 10 av 39 finalister er fra Trøndelag, og det viser at vi befester vår posisjon som Norges ledende matregion, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke.

Konkurransen blir streamet live på TV Aftenbladet fredag kveld.

Konkurrert hele høsten

Konkurransen «Det Norske Måltid» har gått gjennom hele høsten med 7 delfinaler og til slutt en finalejury som har plukket ut 39 finalister i 13 ulike kategorier.

Finaledommerne er Trine Sandberg (Matblogger/kokebokforfatter), Wenche Andersen (TV2), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Roar Hildonen (To Rom og Kjøkken), Jørn Lie (Leder for kokkelandslaget, Vaaghals og Gamle Raadhus), Gunnar Nagel Dahl (Chefs Dinner/Gomat AS) og juryleder Einar Risvik (Nofima).