- Det er vel omtrent 63 mil til Fredrikstad. Jeg starter nå i dag og regner med å være fremme på lørdag. Jeg skal prøve å sykle rundt 12 mil om dagen. Jeg skal ta det med ro og ta en del pauser, så kommer nok dette til å gå bra, forteller kvålsbyggen. Sykler etter deltagerrekordÅrsaken til at Sæther nå står foran en lang sykkelreise, er å finne i hans engasjement for kortspillet "Bridge". Han er ivrig bridge-entusiast, og til helga skal han være med på å organisere en juniorleir i Bridge, som skal avholdes i nettopp Fredrikstad.- Sønnen min bruker å være med på juniorleiren, og da er som regel jeg også med. Når jeg først er der så føler jeg at jeg burde hjelpe til, så de siste årene har jeg hjulpet til med organiseringen, sier han.Sæther forteller at en deltagersvikt i festivalen for to år siden er årsaken til at han i dag skal tråkke seg mil etter mil sørover.

- I 2012 hadde vi kun 13 deltagere på festivalen. Så vi som organiserer satte oss ned etterpå for å diskutere hva vi kunne gjøre for å få folk til å melde seg på. Da kom jeg med følgende utspill; dersom det blir deltagerrekord på neste års festival (2013), så skal jeg sykle til Fredrikstad året etter, sier han.

Telefon fra Norsk BridgeforbundOg året etter ble det naturligvis rekord. Rekorden fra 2004 ble knust, og Sæther ble nødt til å begynne å planlegge sykkelturen.- Jeg hadde håpet at folk skulle glemme hva jeg hadde sagt vet du, men i fjor sommer ringte Norsk Bridgeforbund og lurte på når sykkelturen skulle gjennomføres, ler han. Sæther har holdt seg i god form for å være best mulig forberedt til turen, for den skal aller helst gjennomføres nå, forteller han. - Jeg er nødt til å få gjort det i år, for neste år arrangeres bridgefestivalen i Tromsø, og dit blir det altfor langt å sykle, ler han.

Har med følgebilsjåførKlokken 09:45 i dag setter han føttene i pedalene og begynner sin sykkelreise i finværet. Turen er nøye planlagt på forhånd, forteller han.- I dag håper jeg å komme meg helt til Hjerkinn, og i morgen skal jeg komme meg til Lillehammer. Da er halve turen unnagjort, og derfra skal jeg sykle ca. 10 mil om dagen slik at jeg er fremme på lørdag, sier han. Han blir ikke alene på sin ferd sørover, for like bak skal tidligere kollega Jon Ole Holm være følgebilsjåfør. - Da turen var bestemt sa han at han ville være med som følgebilsjåfør helt frem til Drivdalen. Da sa jeg at dersom han ville være med så måtte han bli med hele veien til Fredrikstad. Så han kommer til å følge etter meg hele veien i min bil, sier han. Sæther gleder seg til turen, selv om han mistenker at morgendagen kan by på utfordringer.- Jeg frykter jeg er stiv og støl i mårra idet jeg setter meg på sykkelsetet igjen. Men jeg håper det skal gå bra. Det blir i hvert fall en bra tur uansett, sier han.

FØLGEBILSJÅFØR: Tidligere kollega av Sæther, Jon Ole Holm, skal følge Sæther på hans sykkelreise.