Det var under avslutninga av dagens gudstjeneste i Melhus Kirke at en mann i 40-årene plutselig begynte å oppføre seg utagerende. I følge kirketjener Leif Idar Skei hørtes det en høylytt stemme fra sidegalleriet da biskop Tor Singsaas var i ferd med å avslutte gudstjenesten og en mann gikk oppover til alterringen med en hammer i hånda. - Han holdte en slags tale, og virket skremmende for menigheten. Det første jeg tenkte på var at dette var et slags iscenesatt skuespill, men etter reaksjonene til biskopen å dømme var det alt annet enn det, sier Skei.

Beskyldte melhusbygg for tyveri

Skei forteller at han aldri har opplevd noe tilsvarende før, og var bekymret for hva som kunne skje. - Det var skremmende, ikke minst med tanke på dåpsfamiliene og biskopen som stod helt fremst i kirka. Vi visste jo ikke hva han ville gjøre, sier Skei. Biskop Singsaas prøvde å snakke med mannen, som var engelskspråklig. Etterhvert fikk biskopen og kirketjeneren roet ned mannen, som hevdet han hadde blitt frastjålet fiskestang og sekk etter en fest med noen ungdommer i Melhus natt til søndag.

Politiet ankom kort tid etter og pågrep mannen, som er en kjenning av politiet. Han var i følge Sør-Trøndelag Politidistrikt åpenbart beruset og sitter nå i arresten. Det vil bli foretatt avhør.