Fra 1. januar går Klæbu ut av det interkommunale renovasjonsselskapet Envina som følge av kommunesammenslåing med Trondheim. Det får også følger for Envina som pr. i dag eies av Klæbu, Melhus og Midtre Gauldal.

Med færre husstander å hente søppel hos, blir det også ifølge daglig leder Erik Fenstad behov for færre ansatte.

- Det er beregnet at det blir en overtallighet på en renovasjonsbil og to sjåfører. En sjåfør har sluttet hos oss pr. april, og han vil ikke bli erstattet. Det er ingen av sjåførene som ønsker seg over til Renholdsverket, så vi forsøker andre alternativer utover høsten i år, opplyser Fenstad.

Når det gjelder spørsmålet om hvilket ansvar Klæbu har for overtallige ansatte, viser Fenstad til selskapsavtalen. Der står det at eierkommuner kan si opp sitt deltakerforhold i selskapet med 12 måneders varsel, og at uttreden skjer med virkning fra årsskiftet. Det står ingenting i selskapsavtalen om hvilke rettigheter ansatte har. Klæbu har en eierandel på en tredjedel i selskapet.

Representantskapet vedtok i april at "ansattes rettigheter blir ivaretatt" i forbindelse med at Envina vurderer å se seg om etter andre samarbeidspartnere når Klæbu trekker seg ut.