- Det er litt stilig å gjøre en konsert her på Kvål, sa Åge Aleksandersen til Trønderbladet mens han varmet opp til konserten i Folkets Hus lørdag kveld.

Aleksandersen kom rett fra Vinstra for å fortsette på refrenget til Det er langt igjen til Royal Albert Hall, og som slutter med Kvål.

Uvant få

Inne i Folkets Hus var det plass til bare 200 personer. Så få er det svært mange år siden Aleksandersen har spilt for. Før Aleksandersen inviterte til konsert i Folkes hus på Kvål, hadde han vært på befaring. Tidligere var det uaktuelt for musikeren å spille på Kvål fordi lokalet var for lite, og nå var det musikeren som ønsket å prøve en konsert i forsamlingshuset fra 1906. Scenen var så liten at trommesettet måtte reduseres, det var færre gitarskift enn ellers og musikerne måtte bevege seg rolig på scenen fordi det knapt var albuerom.

På spørsmål fra Trønderbladet om han angret på at han valgte Folkets Hus på Kvål, svarer Aleksandersen kontant nei.

- Alle samfunnshus er like. Ofte er de bygd på dugnad, og de er brukt til brylluper, dåp og selskaper. Det er en flott historie knyttet til samfunnshusene som dessverre holder på å forsvinne, sier Aleksandersen.

Stas

Inne i Folkets Hus ga Aleksandersen alt og han roste og takket publikum for at de kunne tekstene så godt. Tidlig i konserten sa han at det var j... stas å spille på Kvål.

- Er det varmt til dere, utbrøt Aleksandersen midtveis i konserten.

Ved scenen var det bortimot 30 grader selv med alle vinduer åpnet, og Aleksandersen sa på slutten at han kunne kjenne lukta av publikum.Publikum var bare atskilt med et lavt sikkerhetsgjerde, og de sto så tett inntil scenen at de nesten kunne ta på musikerne. Etter 1,5 times intens konsert, beklaget nærmest Aleksandersen at det ble en 15 minutters pause. Deretter var det full rulle igjen til publikums jubel.

På grunn av stinn brakke var det lite plass til å danse og i stedet hoppet publikum opp og ned så gulvet gynget. Åge og Sambandet sto på i flere timer, og publikum fikk høre alle de kjente Åge-sangene. Publikum ropte på mer, og Aleksandersen kom tlbake og ropte varsku. Så braket det løs med Levva livet.

Les også: Kontrast til Royal Albert Hall

Fornøyde tilhørere

- Knallbra konsert, sier Frøydis Myhren fra Melhus som har vært på 30 konserter med Åge Aleksandersen.

- Han er trøndersk rock'n roll, sier Myhren.

Ved utgangen sto Jill Haugen som er leder for Folkets Hus.

- Vi er veldig fornøyd med konserten og det har gått veldig fint for seg. Det ble en intimkonsert og det har fungert, sier Haugen.

Haugen forteller at Folkets Hus bad bandet betale 3000 kroner i husleie som er standard takst for alle som vil leie ei helg og at bandet tilbød å betale 5000 kroner.

I utgangsdøra møter Jill Haugen sambygdingen Hroar Nordhaug som har vært på konserten.
Det var topp stemning hele tiden.
Maksimalt 200 personer fikk være inne i Folkets Hus på grunn av brannvesenets restriksjoner.
Amund Losen Moholt som leder Kvål Arbeidersamfunn, føler at det viktigste er at Kvål er igjen satt på kartet.
Ordfører Gunnar Krogstad var blant publikummerne.
Åge Aleksandersen hadde oppvarminga utenfor døra ved scenen.
På veggene henger blant annet portrettet av Martin Tranmæl (t.h) som var arbeiderhøvding og redaktør.
Åge Aleksandersen var i topp humør.