Brækken ga et tydelig budskap om at det blir mer politi ute blant folk og på hjul med politireformen.

Nylig ble hun konstituert som midlertidig lensmann for Midtre Gauldal lensmannskontor, da tidligere lensmann Per Christian Stokke har blitt etterforskningsleder for det som nå heter Gauldal politidistrikt i den nye organiseringen av Trøndelag politidistrikt.

Les: Midtre Gauldal uten egen lensmann

Skal få mer mannskap

– En av mine første oppgaver her på Støren, er å ansette folk, fortalte hun.

I dag kjører det to patruljer ut fra kontoret på Støren. Fra mars skal det være tre patruljer. Etter reformen fullt ut er implementert fra våren, skal det fortsatt kjøre ut patruljer fra Støren. Det forsikret Brækken politikerne i formannskapet om, da hun orienterte dem i møtet torsdag.

Til tross for at flere av politikerne har uttrykt skepsis mot politireformen, virket flere av dem litt beroliget av budskapet Brækken hadde med seg. I Midtre Gauldal skal det fortsatt være et kontor, eller det som heretter vil kalles et tjenestested. Det skal være åpent minst to dager i uka.

De skal også ha en fast politikontakt på Støren. En stor del av politikontaktens jobb vil være å være aktivt ute i lokalmiljøet, holde oversikt over utfordringer og miljøer som trengs et årvåkent blikk. Politirådet, som politiet har sammen med ordfører og lensmann, skal fortsette.

Les også: Politistasjon sør blir forsinket

- Kommer til å lykkes

– Dette med struktur; hvor vi skal være etter reformen, har hatt stort fokus. Det er viktig å formidle at politiet skal jobbe på en helt annen måte. Vi ser det allerede på mange områder, at vi kommer til å lykkes med det å jobbe annerledes, sa Brækken.

Politiet på hjul har, og skal utvikle seg i stor grad. Noe av det nye med reformen, er at avhør i all hovedsak skal tas på stedet, dersom det er praktisk mulig. Etter ulykken, voldshendelsen, krangelen, slåsskampen, for å nevne noe. Som det var før, ble man kalt inn til avhør hos politiet en eller to uker etter det skjedde.

– Patruljen tar avhør på stedet i langt større grad. Da er ting ferskt, og folk husker mer detaljer.

To biler på E6

Politimesteren har gitt instruks om at det hele tiden skal være minst to patruljer på E6-aksen mellom Trondheim og Oppdal.

– Men: Vi har jo også Røros-aksen, sa Brækken.

Hun sa at et samarbeid med politiet i Hedmark er aktuelt for å klare å dekke opp fylkesvei 30.