Ektemannen til Nilofer Naseri erkjenner straffeskyld for drapet på sin kone. Det opplyser 28-åringens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, til Adressa.no.

– Dette betyr ikke at han har endret oppfatning om hva som skjedde. Han har hele tiden tatt ansvar. Dette var på ingen måte ønsket, villet eller planlagt av ham. Min klient er dypt ulykkelig for det som skjedde, men det har tatt tid for ham å ta inn over seg det grufulle, sier Pedersen Adressa.no.

Les også: Voldsalarmen var påslått

Les også: Krever erstatning fra drapssiktede

Ikke overlagt drap

Han understreker at drapet ikke er et æresdrap eller var planlagt, men at det var en fortvilet situasjon. Mannen har erkjent straffeskyld for forsettlig drap. Heller ikke påtalemyndigheten mener drapet var planlagt.

– Vi legger til grunn at det var en forsettlig handling - ikke en overlagt, sier statsadvokat Unni Sandøy til Adressa.no.

Rettssak på mandag

Sandøy skal være aktor når rettssaken starter mandag 8. februar. Det var 28. september at 27 år gamle Nilofer Naseri ble drept i sitt hjem på Kuhaugen i Melhus. Den nå 28 år gamle ektemannen ble samme kveld pågrepet og siktet for drapet. Han har siden sittet i varetekt.

Spesialenheten for politisaker etterforsker fortsatt hvordan Melhus lensmannskontor og Sør-Trøndelag politidistrikt fulgte opp anmeldelsene fra Nilofer Naseri.