Marit Moum er glad for at det nå bygges fortau fra boligfeltene, ned mot skolen Hovin. Nå gjelder det bare at ungene faktisk tar i bruk gangveien.

I mai stilte hun, sammen med FAU-leder Susan Stuen Børseth i Trønderbladet, opp i Trønderbladet for å fortelle om sin bekymring for skolebarna som går fra boligfeltene Teialia- og Hovinsåsen til Hovin skolen.

– Vi har ingen å miste, var deres budskap, og de krevde strakstiltak.

Har startet arbeidet

Naboen deres, Ingeborg Kvåle, hadde den gang nylig vært vitne til en nestenulykke, hvor en liten jente på sparkesykkel så vidt unnslapp å bli påkjørt av en større varebil.

Nå skjer det ting, i forrige uke begynte arbeidet med å opparbeide et fortau langs veien ned mot fylkesveien, slik at elevene kan gå trygt ned til skolen.

Det er i dag et fortau langs Åsaringen, men det stanser rett ved den nederste rekka med leiligheter i Teialia boligfelt. Dermed bruker skoleelevene en snarvei over en privat plen, før de går over et forhøyet gangfelt på fylkesveien, over til skolen. Det er dette fortauet som nå forlenges langs Åsaringen, helt ned mot fylkesveien.

Les mer om saken i lørdagens avis.