Matfestivalen i Trondheim åpnet torsdag 2. august, og Melhus er én av 12 regioner som presenterer seg sammen. Det er samarbeidet «Smak og opplev Melhus» som har ført dem sammen, og de drar nytte av hverandres kompetanse og produkter. Nytt i år er en Gaula-båt som selges med smaksprøver fra alle de seks leverandørene. Her er bakervarer, kjøttprodukter, spekemat, salat og tilbehør med opphav i Melhus.

– Det er veldig artig å stå sammen, og vi har et trivelig fellesskap. Det er fantastisk artig å vise fram Melhus, sier Cathrine Jakobsen.

På åpningsdagen var det kø foran salgsboden, og folk var veldig interesserte, forklarer hun.

«Smak og opplev Melhus» har arbeidet med å få med flere utstillere. De deltok på Matfestivalen for første gang i fjor, og var da åtte utstillere. I år er de seks.

– Vi jobber langsiktig, og det er viktig at folk ser vi holder på, og at vi lykkes. Vi håper flere kan delta neste år, sier Cathrine Jakobsen.

Ved siden av dem som presenterer seg på samme stand er det flere produsenter av lokalmat fra Gauldalen under årets matfestival. Dette har blitt den største salgsarenaen for matspesialiteter i Norge. Mellom 150.000 og 200.000 besøkende er ventet til sentrum av Trondheim fram til lørdag.