Årets julegran utenfor Melhus rådhus er gitt av en hemmelig giver.

I nærheten

- Han som ga juletreet, ville ikke at det skulle bli kjent at han hadde gitt det. Treet kommer fra et tun på en storgård i Melhus, og fraktavstanden var kort, sier driftsleder Torbjørn Thomassen i Melhus kommune.

Juletreet ble hogd på onsdag, og er allerede satt opp selv om det ikke skal tennes før lørdag 28. november. I fjor ble julegrana satt opp nesten ei uke senere enn i år.

- Vi er takknemlig for tilbudene vi har fått, og vi setter pris på at folk melder inn om mulige juletrær til oss. Vi fikk også tilbud om et tre på Øyan. Etter to befaringer konkluderte vi med at det var for stort, forteller Thomassen.

Les også: Om julemarkedet

Tenninga

Julegrana skal tennes lørdag 28. november klokka 17, og tradisjonen tro er tenniniga knyttet til et arrangement Melhus skolekorps har.

Les også: I fjor ble fargene på stroppene på juletreet farget etter klager

I år slår korpset til med julemarked, og dirigent Kjartan Klingen forteller at hele 600 har meldt fra på Facebook at de kommer til julemarkedet. Da Trønderbladet skrev om det kommende julemarkedet, fikk korpset mye ros i sosiale medier. Korpet skal også ha familieforestilling og konsert, og Melhus bibliotek har juleverksted og lesestund.

Julegata i Melhus tennes fredag 27. november, og slukkes så på lørdag 28. november. Deretter blir julegata tent igjen når juletreet har fått skinnende lys.