Gruppeleder Tor Flagestad har stor tro på framgang for Fremskrittspartiet når han nå går for en ny periode i kommunestyret i Midtre Gauldal.

– Vi har hatt framgang ved de tre siste lokalvalgene, og vi opplever god oppslutning om lokalpartiet, sier Flagestad.

Tre kjente på topp

Han mener mange ønsker en mer lokal variant av Frp i bygda - et Frp som har sterkere distriktsprofil enn det mange assosierer Fremskrittspartiet med.

– Derfor stiller vi til valg også i år, og forventer fortsatt framgang.

Dette er fjerde gang partiet stiller med liste ved kommunevalg i Midtre Gauldal, og sist periode fikk Frp tre representanter i kommunestyret og en oppslutning på 7,9 prosent. På topp tre står de samme tre personene som har representert partiet denne perioden, Tor Flagstad, Roger Refseth og Stian Engen.

– Skatter og avgifter er ikke løsningen

Frp påpeker at personene på valglista ikke er ment å representere noen særinteresser eller spesielle deler av bygda, men at det er ei liste for alle kommunens innbyggere.

– Lokallaget til Frp arbeider for saker vi mener er viktig for å bevare et godt tjenestetilbud for innbyggerne i vårt distrikt. Kommunen må handle ansvarlig og fornuftig og bruke skattebetalernes penger som om det er vår egen husholdning. Vi kan ikke låne penger til alt vi ønsker og leve på kreditt. Vi kan heller ikke løse nye oppgaver med økte skatter og avgifter.

Lover å reagere

Listetoppen sier partiet vil fortsette i rollen som «vakthund» i kommunestyret, og at de vil passe på at kommunen ikke sløser bort penger på dårlig drift og unødvendig administrasjon.

– For oss er det viktig at innbyggerne får mest mulig skole og helse for hver krone de betaler i skatt, påpeker Flagestad.

Vei som kampsak

Flagestad mener kommunen må «bygge dansegulvet», slik at folk og næringsliv får utfolde seg, men at kommunestyret ikke skal være «danselærere» som forteller hva folk skal gjøre - så lenge det ikke er til ulempe og skade for andre.

Han nevner også veiutbygging ut til distriktene som en viktig kampsak i årene som kommer.

– Frp i Midtre Gauldal tar inn over oss at vi blir stadig mer avhengig av nærhet til sentrum. Vi må arbeide for å få ny E6 gjennom Gauldalen som kan lokke folk til distriktet uten at det påfører oss ekstra ulemper og avgifter for å bo på landet, sier Tor Flagestad, som stolt presenterer Frp-lista for kommunevalget.

Kommunestyrerepresentant Roger Refseth er andremann på Frp-lista i Midtre Gauldal.
Stian Engen (31) er partiets unge og håpefulle på en tredjeplass. Foto: Marthe Eid