Justisminister Anders Anundsen (Frp) ber publikum om å være på vakt, og om å lytte til alle eventuelle råd politiet kommer med.

– Vi mottok nylig informasjon med tilknytning til en ekstrem islamistisk gruppe rekruttert i Syria som kan ha til hensikt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, sa PSTs sjef Benedicte Bjørnland på en pressekonferanse torsdag formiddag.

- Vi vet ikke hvilket mål, hvem som står bak eller hvordan et slikt mål er planlagt å gjennomføres. Situasjonen er at PST jobber med å få verifisert dette sammen med Etterretningstjenesten, opplyser Bjørnland ifølge VG.

Beredskapsnivået i Norge økes, opplyser fungerende politidirektør Vidar Refvik. Folk vil merke at politi har økt tilstedeværelse ved grenseoverganger, innfartsveier, internasjonale flyplasser og togstasjoner, opplyser politidirektøren. Politiet som patruljerer ved disse områdene vil være bevæpnet, sier Refvik.

Det er ikke kjent hvor eller mot hvem trusselen er rettet mot, men trusselen skulle settes ut i live i et «tidsbegrenset område», skriver adressa.no.

Justispolitisk talsmann i Høyre, Anders B. Werp tar trusselen på alvor, men advarer mot at terrorfrykt skal styre hverdagen.

- Vi må bevare roen og fortsette som før, sier han.