Førstkommende lørdag arrangeres Villaksens dag på Prestteigen. Der blir det mange aktiviteter knyttet til villaksen, deriblant fiskekonkurranser, kursing i fluekasting, og servering av grillet og lokal mat. Deretter avrundes dagen med pubkveld i Snurruhagen leir.

- Dette blir tredje året på rad vi arrangerer pubkvelden, som er ment å være et sted folk møtes for å ha det hyggelig og danse til levende musikk, sier arrangør Per Kristian Aasen i Gaula Adventure.

Se fiskernes egne blinkskudd fra Gaula Røverhistorier om laksen

Pubkvelden er en ypperlig anledning for turistene å komme i kontakt med lokalbefolkningen på, samtidig som fiskerne også får en mulighet til å bli bedre kjent. Da kan årets fangst gjerne bli et samtaleemne.

- Når fiskere møtes seg imellom sitter gjerne røverhistoriene om storlaksen forholdsvis løst utover lørdagskvelden, smiler Aasen.

Tok årets største laks - Jeg brukte nesten en time på å ta den opp, sier Jørn Ove Hannestad. Stor interesse

De to foregående årene har hovedtyngden av gjestene vært lokalbefolkning, men Aasen sier det er hyggelig at også stadig flere fiskere tar turen innom.

- Besøkstallet har gått markant oppover år for år, og det er ganske stor interesse for årets arrangement. Det ser også ut til at værgudene har fått med seg at det skjer ting i Gaudalen på lørdag, og godværet kommer, avslutter arrangøren.