Klokka 12 i dag markerte samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) at det er slutt på 14 års innkreving av bompenger på E39 mellom Øysand og Thamshamn. 1,2 milliarder kroner er betalt inn i bompenger.

Markeringa skjedde ved bomstasjonen på Thamshamn, og der sørget statsråden for at det lyser grønt når bilistene passerer bomstasjonene. Deretter blir det feiring av bomfriheten på Buvik kafe, rådhuskafeen i Skaun rådhus og på Bårdshaug kro. Bomvegselskapet E39 inviterer til bomfrifest, og opplyser at det blir kulturelle innslag. Tidligere samferdselsminister Odd Einar Dørum (V) hadde ei markering ved bomstasjonen på Øysand.

E39 mellom Øysand og Thamshamn er et offentlig-privat prosjekt, og ble bygd av Skanska som også fikk vedlikeholdsansvaret.

Statsråd Solvik-Olsen skal også til Melhus der han møter Melhus Fremskrittsparti som ønsker å snakke med statsråden om usikkerheten rundt byggestarten for ny E6 fra Skjerdingstad til Ulsberg og om godsterminalen. Begge prosjektene har ført til at grunneiere og Melhus kommune i lang tid har levd i uvisshet om om og når det blir bygging.

Etter besøket i Melhus drar statsråden til TrønderEnergi for å ha møte om måling av luftkvalitet, og så går turen til NTNU før det blir folkemøte på Hotell Augustin i Trondheim.

Les også: Forventer avklaring om godsterminalen

Det har vært innkreving både på gammel og ny E39. Arkivfoto