Ikke mindre enn fire jordras har gått på gården til Fritz Arne Haugen etter et kort, men særdeles kraftig regnskyll søndag kveld. Gårdbrukeren som blant annet er en velkjent Sp-politiker, har holdt det gående i hele natt i et forsøk på å begrense skadene. Haugen driver også serveringssted på låven.

Les også: Må pusse opp kjelleren på nytt

Les også: Hus evakuert etter oversvømmelse på Kvål

Likevel er kjelleren full av vann og Haugen kan ikke annet enn å vente på hjelp fra forsikringsselskapet, som trolig har fullt opp med oppdrag etter flommen.

Les også: Se bilder fra flommen

- Jeg er sliten, erkjenner han overfor Trønderbladets journalist.

Haugen har et undervisningsopplegg for ungdomsskoleelever på gården. Han håper å kunne gjennomføre dette, selv etter nattas dramatikk, som fortsatt ikke er over.

- Jeg bor jo overfor marin grense, men likevel har det rast her, sier Haugen og peker på ett av rasene som har gått like ved Bennavegen.

Les også: Rant inn vann i Rosmælen skole

Haugen forteller at han kom hjem søndag kveld rett etter at den kraftige skura gikk.

- Den var helt enorm, og det var helt hvitt av hagl. Veien fungerte som ei elv, forteller Haugen.

Teknisk avdeling i Melhus har store mannskaper ute i felten mandag formiddag. En av dem forteller til Trønderbladet at Rosmælen skole også er rammet av flommen. Kjelleren skal være full av vann og det er også sannsynlig at regnskyllet har ført skader også andre steder i kommunen.

- Vi har mannskaper flere steder ute i kommunen for å kartlegge omfanget av flommen. Trolig har det startet på Hovin og vi har folk på vei til Hølonda. Nedbøren kom i løpet av kort tid og ingen avløpssystemer klarer å ta unna så mye vann.

Raset bak Fritz Arne Haugen har gått nedenfor fylkesveien.