Oslo (NTB): De borgerlige partiene er enige om neste års statsbudsjett, erfarer NTB. Avtalen innebærer ifølge NRK ingen endringer i den omstridte bilpakken.

KrF-leder Knut Arild Hareide svarer «ja» på spørsmål fra pressen på Stortinget lørdag kveld om han er lettet og glad.

Da kom han rett fra et møte på Stortinget med de tre andre partilederne på kontoret til Venstre-leder Trine Skei Grande.

Samarbeidspartiene Høyre, Frp, KrF og Venstre har kalt inn til pressekonferanse om neste års statsbudsjett klokka 19 lørdag kveld. Det ventes at partiene der vil opplyse at de omsider er kommet til enighet om en avtale for neste års statsbudsjett.

Partilederne fra alle de fire partiene, samt deres finanspolitiske talspersoner, vil være til stede, går det fram av invitasjonen til pressekonferansen.

Ifølge TV 2 skal partene ikke være enige om en budsjettavtale i tradisjonell forstand, men en avtale støttepartiene kommer til å stemme subsidiært for i finansdebatten i Stortinget mandag 5. desember.

Bilpakke

Det er ingen endringer i den omstridte bilpakken i neste års statsbudsjett, erfarer NRK. Venstre og KrF skal ha blitt kompensert med andre klimainnrømmelser.

VG får dessuten opplyst at samarbeidspartiene KrF og Venstre angivelig har fått flyttet på nær sju milliarder kroner i budsjettavtalen.

Ifølge avisa har Frp gått med på å heve engangsavgiften med 390 millioner kroner. Dette har Frp akseptert mot at det innføres en panteordning for campingvogner, motorsykler, gamle varebiler og lignende på rundt 300 millioner kroner.

Det skal også være enighet om et innblandingskrav i bensin på 20 prosent for biodrivstoff innen 2020.

– 6,3 milliarder

Høyre og Fremskrittspartiet skal fredag ha lagt fram sitt siste tilbud på bordet til Venstre og KrF. Ifølge flere medier var pakken på 6,3 milliarder kroner, inkludert 2,5 milliarder kroner til klima- og miljøtiltak.

Ifølge ei pressemelding fra H, Frp, KrF og V vil budsjettet sikre flere jobber, bedre velferd og betydelige kutt i klimagassutslippene.