Nattbuss til Støren kan være i det fjerne ettersom AtB signalisere at en forlengelse av nattbuss-ruta fra Melhus ikke ligger inne i AtB's planer.

AtB er et administrasjonsselskap som eies av fylkeskommunen, og selskapet planlegger og kjøper inn ruter. Plan- og driftssjef Harald Storrønning sa til Melhus kommunestyre tidligere i uka da han orienterte om rutestrukturprosjektet, at AtB ikke har planer om å forlenge nattbuss-ruta til Støren.

Forlengelse

Maria Langland Nyutstumo (Sp) spurte om AtB kan forlenge nattbuss-ruta til Støren. En forlengelse av ruta forbi Melhus sentrum vil også gagne tettsteder som Ler, Lundamo og Hovin.

- Behovet for nattbuss til Støren er ikke nevnt som tema når vi har hatt møte med Midtre Gauldal. Det er en lang reise fra Trondheim til Støren, sa Storrønning.

Overrasket

AtB henviser altså til at Midtre Gauldal ikke har meldt inn interesse for nattbuss. Det stiller ordfører Sivert Moen (Sp) seg uforstående til.

- Jeg har ikke hørt noe om dette, og dette må jeg ta en runde på, sier Moen.

Samtidig sier han at strekninga fra Trondheim og til Støren kan oppleves lang for den som tar nattbuss.

- De som bor på Støren har selvsagt en fordel. Men det er fortsatt et stykke igjen til Soknedal, Budal og Singsås, sier Moen.

Les også: Bilbeltekontroll på bussen