Mona Sørensen fra Ler og Christian Sangereid fra Trondheim arrangerer i helga kurs i geocaching. Kurset holdes på Svorksjøen camping på Gåsbakken, og valg av sted er ikke tilfeldig.

Mange poster

- Svorksjøen er et veldig fint område for geocachere. Det er over 40 poster i området, og det er også poster ute i Svorksjøen, sier Sørensen.

Les også: Om hvor populært geocaching er ved Svorksjøen

Over 100 har meldt seg på kurset, og begrensninga i antall deltakere er overnattingskapasiteten på Svorksjøen camping. Sørensen forteller at campinghyttene er bortleid, og at kapasiteten på strømuttak til campingvogner er begrenset. Derimot er det plass til teltere, folk som ikke trenger strøm til campingvogn og folk som komme rmed bobiler. Flere av de påmeldte kommer langveisfra, og Sørensen nevner at det er tilreisende helt fra Grenlandsområdet.

For de fleste

Kort fortalt går geocaching ut på å finne poster i terrenget. En trenger en smarttelefon, penn og eventyrlyst. Sørensen forteller at geocaching egner seg for både små og store, og at det også er mulig å utøve denne aktiviteten selv om en ikke er så god til beins.

- Geocaching egner seg enten en har med lillebror på to eller den som sitter i rullestol. Her sitter en ikke rolig i en bil på en parkeringsplass mens en finner posten, forklarer Sørensen.

Under kurset får deltakerne opplæring i klatring i trær for å stå rustet om det er poster på slike steder, og de får låne kano slik at de kommer seg ut til postene i Svorksjøen.

Les også: Startet innsamlingsaksjon for flyktninger

Utvalget

Hølonda har altså ifølge Sørensen, mange poster, mens det er færre i nedre Melhus. På Ler er det lagt ut fem, opplyser Sørensen.

- Det er bare en i Melhus sentrum. Derimot er det mange langs kulturstien på Hovin, og det kryr i Vassfjellet. Geocaching er kjempeartig, sier Sørensen.

Les også: Pokemon-feber i Melhus