40.000 klikket på annonsen og det var tilløp til kaos under visninga for en eiendom på Kvål. Dagen etter visning ble trønderlånene solgt for 6,55 millioner kroner, og det var 50.000 kroner over prisantydning.

Om prisrekord

– Dette er prisrekord for Kvål, sier megler Daniel Lund i Meglerhuset Nylander.

Lund forteller at selgerne kjøpte eiendommen som ligger i Kregnesvegen på Kvål, i 2012. Deretter har de foretatt totalrenovering, og Lund sier at den tekniske verdien nok lå over 6,5 millioner kroner. I tillegg til trønderlån, er det også låve på eiendommen. Låven er innredet med stor garasje, selskapslokale med bar, kontorlokale, trimrom og lagerplass.

– Eiendommen er i særklasse, og er den fineste trønderlånene som har ligget ute på markedet i Melhus, sier Lund.

Den forrige prisrekorden for Kvål var ifølge Lund, på fem millioner kroner. Det var også en påkostet eiendom. Begge eiendommene ligger landlig til.

Voldsom interesse

Over 70 meldte sin interesse, og Lund forteller at det var trafikkaos opp Kregnesbakkan da det skulle være visning. 30 par møtte opp, og til slutt var det tre som la inn bud. Interessentene var fra ulike steder i Melhus og fra Trondheim, og kjøperne er fra Melhus. Selgerne har kjøpt seg bolig i Melhus, forklarer Lund.

Prisnivået er altså høyt i Melhus, og Lund har inntrykk av at det sitter en del potensielle boligkjøpere med penger.

– Det er selektive, og de ser etter noe som er bra og innflyttingsklart, sier Lund.

Denne gruppa drømmer ikke om å kjøpe et falleferdig hus for så å pusse det opp.

Leilighetsmarkedet er tråere, og Lund har inntrykk av at mange ønsker å kjøpe enebolig. En enebolig på Løvset er nettopp solgt for nesten seks millioner kroner.

Megler Daniel Lund. Foto: Meglerhuset Nylander