I forbindelse med Sagauka skal professor Torgrim Titlestad holde foredrag om hvor sentral Trøndelag var i demokratiets framvekst i Norge. Foredraget er i kommunestyresalen torsdag klokka 18.

Utryddet trollene

Titlestad mener det er bemerkelsesverdig hvor dominerende Trøndelag er i sentrale islandske sagaer som Flatøybok og Snorres kongesagaer, og hvordan mange av de viktigste hendelsene og personene er knyttet til Melhus og de omkringliggende områdene. I foredraget vil fortelle om noen av de mest spennende historiene som skjedde i Trøndelag, hvor mektige stormenn som Einar Tambarskjelve og Jernskjegge var involvert. Titlestad viser også til mer fargerike historier ,som da faren til Einar Tambarskjelve utryddet trollene i Trøndelag.

Ankerkjent

Titlestad er av de mest anerkjente forskerne i Norge på sagaene og vikingtid. Han har og i mange år vært engasjert i formidlingen av disse temaene til et større publikum, blant annet ved å gi ut en rekke populærfaglige bøker som har fått strålende anmeldelser. Han har blitt kalt «en utrettelig formidler av den norske storhet vi kaller vikingtiden» i Stavanger Aftenblad.