For selv om badesesongen utendørs er over for denne gang, har badeeventyret så vidt begynt for knøttene på Støren. Med store smil og vidåpne øyne fikk mange babyer sitt aller første møte med et badebasseng i Størenhallen mandag.

Tilbudet er et samarbeid mellom Frivilligsentralen og helsestasjonen, og rundt 15 mammaer med babyer møtte opp på høstens første babysvømming.

- Bra tilbud

- Vi har aldri prøvd dette før, men det er en fin aktivitet for ungene, mener Sandra Dullum som hadde med seg Lorns Per Ola på 4,5 måneder.

Både hun og Marit Økdal hadde hørt om babysvømming før ungene ble født, og tenkte at det kunne være en spennende ting å bli med på.

- Det er bra at de har dette tilbudet, og det er en fordel at det bare er småunger her. Så er det litt godt for oss voksne å komme oss ut også, smiler Marit mens Jo Iver Lufall (7,5 måneder) stråler i vannet.

I tre-fire år har nybakte foreldre hatt tilbud om babysvømming på Støren. Unger mellom åtte uker og halvannet år kan komme og boltre seg i vannet.

- I fjor var det rundt 25 babyer med hver mandag, forteller jordmor Bjørg Fløttum.

ARTIG MED VANN: Marit Økdal (t.h.) med Jo Iver (7,5 mnd)og Sandra Dullum med Lorns Per Ola (4,5 mnd) storkoste seg i bassenget i Størenhallen.
BADEBESØK: Emma Fløttum Hansen var på besøk fra Lillestrøm, og fikk leke i bassenget sammen med babyene.
GODT FØRSTE MØTE: - Det ser ut som at dette går veldig bra, smiler Kari Anne Endal. Hun hadde tatt med datteren Maren som strålte som ei sol i vannet.
TRIVSEL PÅ JOBB: Kristin Bjørgen (t.v.) er instruktør for babyene og mammaene deres. Hun mener babysvømming gir en stor fordel for senere svømmeundervisning.