Pr. tirsdag morgen er det registrert 11 nye smittetilfeller for covid-19 i Melhus. Totalt er det påvist 317 smittetilfeller siden koronatiden startet i fjor vår.

– Det stemmer at det er flere smittetilfeller, og så langt i dag har vi registrert sju. Vi holder på å oppdatere oss, og jeg kan ikke si så mye ennå om de nye smittetilfellene, sier enhetsleder Monica Brækken som satt i møte med kommuneoverlegen da Trønderbladet ringte tirsdag morgen.

I forrige uke registrerte Melhus kommune 16 smittetilfeller, og to ansatte i hjemmetjenesten var blitt koronasmittet. Disse to var fullvaksinerte.

Om munnbind

– Er det aktuelt å innføre anbefaling om munnbind slik Trondheim kommune har gjort?

– Det er en beslutning som kriseledelsen må ta, og jeg har ikke kunnskap om at det er aktuelt, sier Brækken.

Enhetslederen viste mandag til at mange tester seg for tiden, og at det ikke er uventet at det dukker opp noen smittetilfeller. Kriseledelsen har bedt folk tenke over at det fortsatt er en pandemi, og at folk er nøye med smittevernet. Videre at folk holder seg hjemme om de er syke, og demper antall sosiale kontakter.

Nesten 20.000 koronatester er utført i Melhus siden i fjor vår.

Trondheim har hatt mange smittetilfeller i det siste, og kommunen anbefaler bruk av munnbind på offentlige steder om det ikke er mulig å holde én meters avstand.

- Dette gjelder spesielt på buss eller annet offentlig transportmiddel der man blir sittende eller stående tett på hverandre over litt tid, uttaler kommuneoverlege Tove Røsstad på Trondheim kommunes nettside.

Mange pendler fra Melhus til Trondheim i forbindelse med jobb og skole.

I Melhus har folk begynt å bruke munnbind igjen på butikker.

Ifølge kommuneoverlegen i Trondheim har hvert femte smittetilfelle ukjent smittekilde, mens mange smittetilfeller gjelder skoleungdom.

Midtre Gauldal har også fått et nytt smittetilfelle, og står nå registrert med 131 tilfeller siden koronatiden startet.

Oppslag utenfor inngangen til Melhus legesenter. Foto: Gunn Heidi Nakrem