Lørdag var det fagdag med oppbygging av evenstadovn etter at den forrige ble utbrent. Ovnen er blitt brukt til utvinning av jern fra jernmalm. Søndag viste Arne Espelund og Sverre Staverløkk fordi jern blir til ulike produkter.

Dyr og aktiviteter

Under seterfestivalen kunne publikum hilse på typiske gårdsdyr, og for eksempel kaninene var et populært innslag. Signe Broen Kongsvik hadde med kaninunger, mens Kristin Berg demonstrerte kaninhopping.

Fra brua som går over Bua hoppet gutter friskt ut i det kalde elvevannet, og nede i elva fisket ungene. Flere av dem fikk fisk i pannestørrelse. Inne på museumsområdet høvlet Jørn Solli på gulvbord, og høvlinga skjedde med egenprodusert høvel.

Inne på tunet fikk ungene lære seg å bruke øks og kniv, og seniorene barket og kvesset staur. Neverkonter tok også form mellom hendene på seniorene.

I stamp med brett

I ytterkant av tunet blafret vasken i vinden. "Vaskekjerringene" brukte såpa som ble kokt under fjorårets seterfestival, og de viste vask på gammelt vis med stamp og brett.

KOKKEKAMP: Laksefilet og grønnsaker for 100 kroner var retten 4H vartet opp med etter kokkekampen som pågikk under festivalen Setersmak. Maten ble stekt på bålpanne, og det luktet godt mens matlaginga pågikk. Barnelaget besto av Oda Svardal Berg, Katrine Svardal, Guro Solem og Bente Bjørnevold mens vokselaget besto av Magnhild Nordbø, Arnfinn Solem og Odd Arne Haugen.
JERN: Arne Espelund forklarer hvordan jernutvinning foregår og hvordan malmen til slutt blir til jernprodukter.
KLESVASK: Eldbjørg Vold i sving med å henge opp klær.
FISKE: Fisking i Bua.
JERNPRODUSENT: Evenstadovnen skal brukes til å utvinne jern fra malm.
HESTER: Hester i Storbekkøya.
HØVLET PÅ GAMMELMÅTEN: - De greide seg før også, sier Jørn Solli som under seterfestivalen demonstrerte høvlings-
MYE ARBEID: Klesvasken var et møysommelig arbeid før i tida. Ved stampen står Ella Hindbjørgen, Olaug Enodd, Eldbjørg Vold og Dina Hindbjørgen.
SÅ PÅ BADING: Tilskuere til bading i Bua.
TREARBEID: Jon Broen, Magne Budal, Odd Svardal, Leif Storli og Odd Vårvik ser mange muligheter for bruk av tre enten det er til neverkonte eller staur.
TREARBEID: Spikking er morsomt og litt tungt, sier Iver Tovmo (t.h). F.v. Sigurd Bekken, Odd Svardal og Jon Enodd.
KANINHOPPING: Kaninhopping på Storbekkøya
SØTE SMÅ: De søte kaninungene eies av Signe Broen Kongsvik (11), og ved siden av Signe står Oda Svardal Berg (11)
PUBLIKUM: Publikum under seterfestivalen.
TILSKUERE: Tilskuere på Storbekkøya.
HOPP: Hopp i Bua.
KU: Ku på beite.
HEST: Hest i Budalen.
I KOKHUSET: Gunn Løkkesmo og Mildrid Svardal laget seterklubb. Klubben kokes i myse.
LOKAL MAT: Mat produsert på setre i Midtre Gauldal får godt skussmål i et forskningsprosjekt, og under seterfestivalen bød seterfolket på seterbuffet. F.v. Sissel Enodd, Ingvar Troien, Oddgeir Grytdal, Bente Kaasen Enlid og Johanne Enlid.
ÅPNINGSTALE: Olav Edvin Heggvold holdt åpningstalen.
FIKK FISK: Ole Aleksander Storli fikk fisk på kroken.