Kvål Arbeidersamfunn går rett imot Melhus Arbeiderpartis beslutning om at Melhus skal forhandle med Skaun. I en uttalelse fra lokallaget som hadde møte onsdag kveld, heter det at Kvål Arbeidersamfunn er imot sammenslåing med Skaun.

Folkeavstemning

Både Melhus og Skaun skal ha rådgivende folkeavstemning, og Kvål Arbeidersamfunn kommer med et råd:

- Vi oppfordrer alle til å stemme nei!

Ei slik oppfordring mener leder Amund Losen Moholdt ikke er illojalt mot Melhus Arbeiderparti.

- Uttalelsen handler om å oppfordre folk til å si nei i folkeavstemninga når forhandlingene er ferdig, og resultatet i folkeavstemninga skal kommunesstyret forholde seg til. Stemninga på møtet var at vi ikke skal løpe ærend for regjeringa, sier Losen Moholdt.

Ifølge Losen Moholdt har ikke Arbeiderpartiet vedtaatt at Melhus skal slå seg sammen med Skaun, men at det kan forhandles.

Trussel

Lokallaget mener at kommunene er blitt utsatt for en trussel, og at trusselen har ført til at et tosifret antall kommuner i fylket har hastverk med å finne seg samarbeidspartner. Men Kvål Arbeidersamfunn mener det beste for Melhus og Skaun er at det ikke blir noen sammenslåing.

- Vi ser også på det som en stor trussel om denne regjeringen får gjennomslag for å kutte i kommunenes velferd og offentlige tjenester. Vi viser tillitt til alle representanter på Stortinget som ikke vil ha maktbruk for å få gjennomført denne reformen. Vi mener at løsningen er å fortsatt la folk leve og bo også utenfor byene, ikke å kutte lokaldemokrati. Da må vi ha et skattesystem som ikke favoriserer de største byene, men som deler inntektene på by og land, heter det i uttalelsen.