En bror av Nilofer Naseri ringte AMK 28. september, den dagen Nilofer ble drept.

- Det har skjedd et drap her

Nødsamtalen fører til full utrykning. Den spilles av i retten, og forteller om en desperat situasjon.

- Det har skjedd et drap her, du må ringe ambulanse! Søsteren min er blitt drept av mannen sin. Hun er drept av mannen sin, sier broren i samtalen.

Han sier videre at ektemannen har stukket av med gutten, før samtalen blir brutt.

Tiltalte ser ned i bordet mens nødsamtalen spilles av. Broren som er innringer, har hånda foran øynene her i rettssalen. Han gråter stille.

Les også: Erkjente straffeskyld

Les også: Melhusdrapet for retten i dag

Livredning

Broren er mer og mer fortvilt i samtalen. Han forsøker livredning. AMK-sentralen spør gjentatte ganger om adressen. Broren får beskjed om at ambulanse og politi er på vei.

Ambulansepersonell og en lege fra Luftambulansen er blant vitnene. På vitnelista er også politifolk som kom til stedet.

Tiltalte skal ha ringt til en bror av Nilofer klokka 20.47 den kvelden. Telefonsamtalen skal refereres senere i retten. Oppringinga fører til at hennes familie drar til Kuhaugen, finner døra låst og tar seg inn ved å knuse et vindu. Ruteknusinga var det naboen hørte og som førte til den første nødsamtalen til politiet.

Statsadvokat Unni Sandøy går deretter gjennom hvordan det så ut i leiligheten til Nilofer på Kuhaugen. Nilofer ble funnet i gangen.

Tiltalte ble funnet klokka 21.19 samme kveld. Pågripelsen skjer ved parkeringsplassen ved Melhuset. Parets sønn var i bilen. Tiltalte samarbeidet med politiet under pågripelsen. Barnevernet kom og tok hånd om gutten. Den første kvelden ble gutten plassert utenfor familien, og deretter hos hennes familie.

Kniven ble funnet i en søppelcontainer i nærheten av drapsstedet på Kuhaugen.

Kvalt

Kvelning er ifølge obduksjonsrapporten årsaken til dødsfallet. Hun var også knivstukket blant annet gjennom hovedpulsåren, og det kan også være medvirkende til dødsårsaken ifølge rapporten. Ifølge obduksjoen hadde Nilofer flere stikkskader på halsen. Kniven var på 22 centimeter, og ble funnet med blod på. Den var en av tre i et sett.

Sandøy opplyser om at det er innhentet opplysninger om blant annet telefonen til tiltalte og om handlerunden Nilofer hadde vært på. Politiet har laget en tidslinje over hva som skjedde fra morgenen av 28. september av. Arbeidsgiver til den tiltalte er også oppsøkt. Politiet har også hatt en rekonstruksjon sammen med vitner.

Det er ikke funnet spor i form av tekstmeldinger av truslene den tiltalte skal ha framsatt.

Saken går for Sør-Trøndelag tingrett som holder til i tinghuset i Trondheim.