– Vi må bare ta det videre, sier Jorid Løkken som var daglig leder for AudioPlus inntil konkursen i slutten av januar.

–Krevende å være gründer

Nå er Løkken i gang med å få AudioPlus på fote igjen, og hun forteller at samtlige av avdelingene ser ut til å bli igangsatt igjen. Løkken forteller at hun setter i gang drift på Støren fra midten av mars, og at andre får i gang tilbud på Hitra, Steinkjer, Hemne, Stjørdal og Trondheim.

– Det har vært krevende å være helsegründer. Konkursen er sterkt beklagelig ovenfor både kunder, ansatte, kreditorer, eiere og andre samarbeidspartnere. Selv har jeg vel tapt omtrent én million kroner på konkursen, sier Løkken.

Konkursen

Løkken etablerte AudioPlus i 2006, og har vært daglig leder for alle avdelingene. AudioPlus begjærte seg konkurs, og oppga at gjelda var på 5,2 millioner kroner inkludert næringslån, kassakreditt og personlig lån. Firmaet var eid av Løkken, Salvesen & Thams invest, to i styret og tre ansatte. 12 ansatte ble berørt av konkursen.

– Det var flere årsaker til konkursen som for dårlig inntjening på klinikkene, for vanskelig offentlig regelverk og for dårlig ledelse. Både interne og eksterne faktorer har vært medvirkende til at vi ikke klarte å snu situasjonen i tide, forklarer Løkken.

Løkken har tro på at de ulike driverne vil lykkes bedre denne gang, men hun er også bekymret for at det kan bli hard konkurranse.

– St. Olavs hospital skal ha ønsket å etablere tilbud på Orkanger og i Stjørdal. Vi har ingen venteliste og har god service, sier Løkken.

- Hva med dem som har tapt penger på konkursen, er det da riktig å starte opp på nytt igjen med samme konseptet?

- Det blir ikke det samme konseptet. Det har nå vært gjennomført eierskifte på alle klinikkene, slik at disse nå drives videre av tidligere ansatte som har etablert egne firma. Det vil si at det ikke er noe kjedekonsept lenger, opplyser Løkken.