For første gang ble Bondens marked i Sør-Trøndelag arrangert utenfor Trondheim, og markedsleder Øygunn Skaret forteller om en fantastisk god omsetning.

- Folk sa det var rene 17.mai-stemninga i Melhus. Omsetninga var over all forventning, sier Skaret som også er andelseier i Bondens marked gjennom Lefsebua.

Nytt marked

På forhånd hadde Skaret sagt at dersom velkomsten ble bra, ville det bli nye runder med Bondens marked i Melhus. Ettersom utstillerne var svært fornøyde, blir det nytt Bondens marked til våren og ett til neste høst.

15 utstillere var med på markedet i Melhus sentrum, og Skaret sier at det var moro å høre tilbakemeldingene fra utstillerne og kundene. Ved bodene kom folk som var vant til å handle i Trondheim, og det var både trondheimere og melhusbygger. I Trondheim pleier i snitt 26 å ha bod.

- Dette viser at et er et marked i Melhus. I byen må en drive opplæring om hvor maten kommer fra, mens kundene på Melhus forstår dette, forteller Skaret.

Få lokale

Selv om Melhus er en stor landbrukskommune, var det svært få utstillere fra Melhus. Lysklæt gård fra Melhus hadde bod, og i tillegg var eggprodusenter og bygdekvinnene representert. Skaret håper at enda flere lokalprodusenter kommer til markedene neste år.

- Produsentene kan bruke Bondens marked som et utstillingsvindu, forklarer Skaret.

- Godt samarbeid

Skaret forteller at Hans Petter Øien Kvam som leder melhusavdelinga i Næringsforeninga for Trondheimsregionen, i to år hadde spurt om Bondens marked kunne ta turen til Melhus.

- Vi er meget godt fornøyd med samarbeidet med Øien Kvam, og han fikk andre ting til å skje i Melhus sentrum samtidig. Det var samarbeid med Schei Jakobsen, og vi synes det er flott at serveringsstedet brukte kortreist mat i rettene, sier Skaret.

Dryppet på andre

Ikke bare opplevde deltakerne i Bondens marked i Melhus god avsetning, det dryppet også på næringslivet rundt, forteller Øien Kvam.

- Det var artig at det var så mange var i Melhus sentrum på lørdag. Schei Jakobsen melder om rekordomsetning på høyde med åpningsdagen, Rema har hatt meget god omsetning og butikkene på Melhustorget er svært fornøyde med dagen. Alt i alt er strålende dag for Melhus sentrum, artig å se at folk gjerne vil bruke sentrum når det skjer aktiviteter, opplyser Øien Kvam.

Regnskurene som kom, var ingen ulempe, mener Øygunn Skaret og Hans Petter Øien Kvam. De som stod i bodene, rakk å fylle på varer og folk gikk inn og handlet.