- Det har neppe skjedd før at det er ølsalg på julemessa, sier Morten Svardal fra Hogna brygg.

Populære varer

Nystartede Hogna brygg fra Kotsøy hadde stand på julemessa i Budal flerbrukshus, og karene bak standene var absolutt ikke arbeidsledige.

Ølet gikk unna som varmt hvetebrød, og det var også stor interesse for snacksproduktene som er maltchips laget av rester fra ølproduksjonen. Hogna bryggeri har samarbeid med Soknedal bakeri, og chipset lages i bakeriet. Mesk blandes med hvetemel og salt, og blir stekt til sprøtt munngodt.

- Dette er den første husflidsmessa vi har deltatt på, sier Svardal.

Les også: Det første partiet var ferdig i høst

Egen bevilling

Ved standen henger det oppslag om at det er 18 års aldersgrense for å kjøpe produktene på denne standen. I forkant har Hogna brygg fått innvilget bevilling for salg av øl på messa, og bryggeriet har også bevilling for salg fra utsalget på Kotsøy.

Tidligere har Hogna brygg vært representert på ølfestivalen i Buvika og på Stod utenfor Steinkjer.

- Salget har gått knallbra så langt, forteller Svardal.

Bryggeriet har laget eget juleøl, og merket Rudolf har sammen med merket Gull vært de mest populære merkene fra bryggeriet.

Stor tilstrømning

Messa i Budal flerbrukshus var svært godt besøkt, og Hogna brygg hadde stand side om side med budeia Johanne Enlid som solgte gomme (gøbb), og med Budal husflidslag som hadde loddsalg. Ellers i flerbrukshuset var det blant annet strikkevarer, budalsstoler, drops, kjøttvarer og fisk. I kaféutsalget var det lokale produkter som hyllkake, eggost, skjørost og gomme. Flere publikummere nevner at det alltid er godt besøk på messa i Budal fordi den er kjent for å ha god mat.

Stappfullt i Budal flerbrukshus under julemessa i dag.