Agnar Østhus har signalisert overfor ledelsen i Midtre Gauldal kommune at han gjerne vil være med på å videreutvikle Størensenteret E6 på Prestteigen.

Han ser for seg et nybygg med tilknytning til vegkroa og som etableres bortover langs kanten mot fortauet i retning mot telefonkiosken. Hotell med 50 til 100 overnattingsrom, lokaler for Rema-butikk og muligens andre leietakere kan bli innholdet i nybygget.

Passer utmerket

Men alt er avhengig av at Østhus får tilgang til den tomta han mener passer utmerket til formålet. – Jeg er parat til å gå i gang med et sånt prosjekt straks, såfremt tomtespørsmålet lar seg ordne, sier Østhus i en kommentar til Trønderbladet.

Han er overbevist om at et hotell på Prestteigen som er synbar fra E6 og har greie avkjøringsforhold, har alle muligheter til å lokke til seg trafikanter. Og et veldrevet hotell kan dessuten bidra til å befeste og styrke Støren som regionsenter.

Østhus har allerede fått løfte fra Rema-kjeden om etablering av Rema-butikk på Prestteigen, dersom han får til et nybygg der.

Kommunal grunn

Det er Midtre Gauldal kommune som eier grunnen på Prestteigen og som har råderett over tildeling av tomter. Ordfører Erling Lenvik synes det Østhus har lansert er spennende og noe som utvilsomt vil være med på å utvikle Støren som tettsted.

Les mer i papiravisa lørdag 25. februar eller pdf-utgaven

Attraktiv tomt: Her på kanten ut mot fortauet på Prestteigen ønsker Agnar Østhus å reise et bygg som bl.a. skal inneholde hotell og Rema-butikk.