En annen bilfører oppdaget hva som skjedde. Hun tok hand om katta, og leverte den til Heimdal Dyreklinikk. Assistent Hilde Holst Leknes ved dyreklinikken beskriver katta som gammel og sjuk.

– Den var tydelig preget av alderen, og var blind. Den hadde også en stor svulst i buken. Foreningen for omplassering av dyr var i kontakt med oss, men vi fant det best å avlive katta, opplyser Hilde Holst Leknes.

Det ble ikke gjort nærmere undersøkelser om katta pådro seg større skader da den ble kastet ut av bilen.

– Men den var livredd, og tydelig preget av hendelsen. Tenk hvor grusomt det må være for en blind katt å bli kastet ut av en bil i fart, sier hun.

Etter som dette var en tam huskatt, antar Holst Leknes at det var noen som ville kvitte seg med kjæledyret sitt, uten å bruke penger på en forsvarlig avlivning.

– Hva synes du om at slike ting skjer?

– Det er helt forferdelig. Sånt stikker djupt i oss som jobber med dyr, og det sitter lenge, forteller Hilde.

Hendelsen skjedde torsdag ettermiddag den 8. oktober, og katta ble avlivet samme dag. Den var ikke merket. Heimdal Dyreklinikk ønsker gjerne tips fra andre trafikanter som var i området ved rundkjøringa opp mot Gimse-platået i 15.30-tida. Foreningen for omplassering av dyr vurderer politianmeldelse.

Les Trønderbladet: Fant igjen katta etter halvannet år