Grytidlig lørdag morgen dro 27 speidere fra Bjørgen med buss til speiderkretsleir på Herøy i Nordland. Der møtes 450 speidere fra Nordland og Trøndelag samt noen utenlandske grupper.

Les også: Vil lage Norges lengste bål

Dette forteller Øystein Digre som er gruppeleder for singsåsspeiderne:

Badet i regnvær

- Vi kom hit til Tenna på Herøy lørdag kveld, det var kraftige regnbyger når vi satte opp våre telt. Søndag var det også en del regn, men speiderne er ikke laget av papir, så aktivitetene gikk sin gang, til og med var det noen av jentene som badet i regnværet, rapporterer speiderlederen.

Sover ute på haik

- Utover mandagen letnet det, og nå er det flott sommervær. Vi ser rett bort på De syv søstre over fjorden og på venstre side har vi fjellet Dønnamannen som vi skal gå på haik i, i morgen onsdag. Haik vil si at speiderne er borte fra leiren ett døgn og uten ledere og sover ute, forteller Øystein Digre.

Noen for unge for leir

Det er 38 år siden speidergruppa på Singsås dro på sin første speiderleir. Singsås Kfuk/Kfum-speidere har totalt 40 medlemmer, men oppdagerne, som er de yngste speiderne er for unge til å delta. Større leirer arrangeres annenhvert år og er absolutt høydepunkter i speiderlivet.

Les også: Hjalp barn i Syria

SJEF: Bjarne Kristian Sveås er speiderleirens intendantursjef. Med seg har han blant annet fra venstre kona Anne-Elisabeth Hauge, og Kari Dagrun Digre. Her blander de pizzadeigporsjoner som noen speidere skal steke i vedfyrt bakerovn. Foto: Øystein Digre