Melhus kommune har varslet russepresident Eivind Onsøien Mellingsæter ved Melhus videregående skole om at rødrussen ikke får bruke kommunens eiendommer til russefering.

Uheldige episoder

- På grunn av uheldige episoder i de to siste årene, har Melhus kommune i samråd med Melhus videregående skole, valgt ikke å tillate bruk av våre eiendommer til russefeiring, skriver virksomhetsleder Morten Børseth og mellomleder Runar Lian i Melhus kommune.

I vår var det for eksempel politiutrykning til russens partytelt ved skolen på grunn av bråk, og det har vært flere tilfeller av hærverk. Russen har fått ha et partytelt på friområdet like ved skolens parkeringsplass. Dette friområdet disponerer Melhus kommune, og kommunen har satt av det til fotballbane og friluftsområde.

Vil klage

Russepresident Eivind Onsøien Mellingsæter reagerer på avslaget, og sier at russen ikke vil godta det. I dag torsdag vil han samle russen til et felles møte for å informere om avslaget og diskutere hvordan de skal gå fram slik at russen likevel får et sted å ha russefeiringa.

- Det er ikke så bra at kommunen tar oss for noe forrige russ har gjort. Jeg fulgte fjorårsrussen, og jeg er enig i at det var mye hærverk. Men det var ikke så ille som de framstiller det som, sier Mellingsæter.

Melingsæter opplyser at han ønsker å ha samtale med kommunen og skolens rektor for å få til enighet om bruk av området ved skolen, og hvis samtalene ikke fører fram, vil han sende klage til kommunen på avslaget.

- Vi vil gjerne ha en plass der vi kan være, og som er nær bussavgang og i nærheten av byen. Vi kommer til å gå rundt til naboer for å varsle når det er fester. Den forrige russen fikk ha plassen og ha det artig der, og det vil også vi, sier Mellilngsæter.