Klokka 10 mandag la utvalget for utredning av pelsdyrnæringen fram sin rapport om næringen. Utvalget skulle ta stilling til om pelsdyrnæringen kunne ha en bærekraftig utvikling eller om det beste er styrt avvikling.

Flertallet i utvalget ønsker å fortsette med pelsdyroppdrett i Norge, mens et mindretall på tre går inn for en styrt avvikling av næringen. Mindretallet begrunner dette med dyrevelferden for mink og rev i bur.

Selv om flertallet anbefaler at pelsdyrnæringen får fortsette, peker de på flere ting som må forbedres. Det ene er bedre av bedre testing av hvilke dyr man skal avle fram, og ikke minst mener utvalget det må skaffes alternativer til dagens nettingbur.

Er fornøyd

Norges Pelsdyralslag er fornøyd med utvalgets konklusjon.

– Vi er selvfølgelig svært glade for at Pelsdyrutvalget konkluderer for en bærekraftig utvikling. De har gått grundig gjennom det som finnes av kunnskap om næringen. Vi har kommet med de innspillene som utvalget har etterspurt, og våre motstandere har vært svært aktive med å fremme sine synspunkter, sier Bertran T. Skadsem, styreleder i Norges Pelsdyralslag, i en pressemelding.