Pågangen på barnehageplasser på Hovin er så stor at foreldre har fått tildelt barnehageplass andre steder i kommunen enn på hjemplassen.

Trønderbladet har tidligere skrevet om mora som må kjøre til Strandvegen barnehage med den lille datteren selv om hun ikke hadde søkt ungen inn der. Hun fikk avslag på plass i Hovin barnehage, og hun ble heller ikke tildelt plass i de to øvrige barnehagene hun hadde listet opp.

Les også: Ler kan få barnehage

Dette kan det bli en endring på. I tertialrapporten som rådmannen legger fram for Melhus formannskap på tirsdag. I rapporten foreslår rådmannen å utvide Hovin barnehage til seks avdelinger. Dette vil koste 5,25 millioner kroner.

Les også: 17.mai-toget på Hovin

Les også: Hele bygda på dugnad

Utvidelsen vil ifølge rådmannen bare gi seks nye barnehageplasser, men gir barnehagen muligheten til å frigjøre fellesarealet som har vært benyttet til barnehageplasser. Rådmannen viser til at det ved årsskiftet var 108 barn i barnehagealder bosatt på Hovin mens 94 barn hadde plass i barnehagen. Blant de 94 er det unger som har barnehageplass i fellesarealet.

Les også: Vil ikke blokkere for fire felt

Les også: Leirsuppe fra 1345

Hovin barnehage ble bygd med fem avdelinger og sto ferdig i januar 2013. De siste årene har det vært storstilt boligbygging på Hovin og ett nytt boligfelt er lagt ut.

Les også: Lavere vannstand i Gaula gir fiskelykke på Støren