Lagets tredje familiedag skal arrangeres lørdag i området ved lagets laksevald ved Gylløyen på Hovin. Etter de siste dagers regn blir det garantert nok vann i Gaula for fiskekonkurransen for store og små. Det vil bli mange aktiviteter og konkurranser som natursti, luftgeværskyting og hesteskokasting. Den siste kvelden med forberedelser gikk greit.

– Ja, det kan vel fastslås nå slik at det ligger an til å bli en fantastisk familiedag i jegerens og fiskernes tegn til lørdag, fastslår leder i Horg Jakt og Fiskelag, Bjørnar Samdal.

NOK VANN: De kan konstatere at vannet i elva har økt og at det blir fiske i elva på familiedagen, Kvinnekontakt Susanne Fredagsvik, foran (t.v) og leder i fiskeutvalget, Torbjørn Dyrseth med leder i studieutvalget, Jon Kåre Gylland stående bak.

Godt lagt til rette

Forberedelsene har vært gode, og en av intensjonene med disse dagene er å få både unge og voksne ut i naturen til jakt og friluftsliv og til fiske i elver og skogsvann.

– Spesielt det å få yngre ut i naturen betyr mye, og det er også lagt opp for at denne generasjonen skal oppleve og få vite om hvor fantastisk det er på denne familiedagen, forteller Samdal.

Leder i fiskeutvalget, Torbjørn Dyrseth, forteller at det ikke er nødvendig med fiskeavgift denne dagen, det er ordnet på forhånd. De er begge enige med resten av styret og utvalgene når planene for dagen nå er klare at det skal bli en fin dag.

Aktivt lag

Horg Jakt og Fiskelag har vært et aktivt lag siden 1951 med mange aktive medlemmer. Frem til i dag er det i alt seks medlemmer som har blitt utnevnt til æresmedlemmer, og det har hele tiden vært lagt vekt på opplæring og kursing i jakt, fiske og friluftsliv.

– Det har i alle år vært lagt vekt på å få med yngre medlemmer på dette med opplæring og gjennom sin aktivitet finne ut hvor mye det betyr å ferdes ute i skog og mark som jeger eller fisker, smiler leder Bjørnar Samdal.