Gjentatte ganger har Jorid Jagtøyen (Sp) tatt opp hvor mye Melhus får igjen for de årlige tilskuddene Melhus yter til Gaula natursenter, og denne gangen fikk opposisjonslederen med seg hele formannskapet.

Utsatte avtalen

Formannskapet vedtok å utsette samarbeidsavtalen mellom Gaula natursenter og eierkommunene for de kommende tre år, og ønsker et nytt forslag til samarbeidsavtale.

De siste tre årene har Jagtøyen foreslått at Melhus avslutter støtten til Gaula natursenter. Melhus betaler 250.000 kroner året i støtte til Gaula natursenter på Støren. Jagtøyen mener at det er flere ting å sette fingeren på. Den ene er at den utlovede evalueringa ikke er kommet, og den andre er at brukerne ikke er blitt hørt. Sistnevnte gjelder for eksempel næringsforeninga og kultursjefen, opplyser Jagtøyen.

Visit Norway

I tillegg viser Jagtøyen til at organisasjonen Trondheimsregionen med blant annet Melhus og Midtre Gauldal, er invitert med inn i Visit Norway.

– Det skal legges fram en samarbeidsavtale med Visit Norway, og de har mange turister innom Trondheim. Cruisepassasjerer skal begynne å overnatte i Trondheim, og dermed kan de bli skysset til Melhus, sier Jagtøyen.

Jagtøyen mener at Gaula natursenter gjør en god jobb når det gjelder fiske, men mener at den delen går av seg selv siden grunneiere betaler inn til natursenteret. Når Senterpartiet har fremmet forslag om å sløyfe støtten til Gaula natursenter, har ett av argumentene fra Arbeiderpartiet vært at det kan komme til å koste dyrt å ha egen turistinformasjon i Melhus.

– Flere sier at den tida med en fysisk turistinformasjon er over, sier Jagtøyen.

OK med runde

En av dem som har kjempet for at Melhus skal gi støtte til Gaula natursenter, er ordfører Gunnar Krogstad (Ap).

– Det er greit å ta en større runde nå, og blant annet fordi det ble en diskusjon i eiermøtet 2. mai om at vi burde ha en avtale med felles ordlyd for alle tre eierkommuner, sier Krogstad som mener bildet er mer kompleks enn Senterpartiet framstiller det som. Den siste eierkommunen er Holtålen.

20.000 besøkende

– Hvorfor har vi 20.000 fysisk besøkende i året hvis noen mener det ikke er behov for en fysisk turistinformasjon, sier Torstein Rognes, daglig leder for Gaula natursenter.

Rognes mener det er viktig å være med i den digitale verden, men at den ikke kan erstatte et fysisk sted der folk kan stikke innom og få råd og hjelp. Han mener at natursenteret har et godt samarbeid med den lokale næringsforeninga og Visit Norway. Samtidig er han klar på at Melhus får for lite når det gjelder turistinformasjon, men han mener at det ikke må glemmes at Gaula skaffer mye penger til regionen.