Trondhjems turistforening oppfordrer folk tll å besøke fjelltopper i Sør-Trøndelag, og har pekt ut den høyeste i hver kommune. Konseptet er Opp24, og turgåere kan bestige toppene når de vil. Til høsten utgir Trondhjems turistforening en egen turbok der hver topp er beskrevet.

I Midtre Gauldal er Forollhogna på 1332 meter over havet pekt ut som den høyeste toppen, og derfra har en solid utsikt utover fjellheimen i alle retninger. Det er flere muligheter for den som vil gå opp på Forollhogna, og en kan starte fra Hognarasten i Synnerdalen, fra Hessjøen eller fra Os.

Melhus har ikke så høye topper som Midtre Gauldal, og det har vært strid om hvilken topp som er høyest. Mange har nok tenkt på Vassfjellet som et toppunkt, men så har noen ønsket seg Rensfjellet. Sistnevnte fjell har ikke selve toppen i Melhus. Trondhjems turistforening har pekt ut Rensfjellet, men har notert seg et punkt nordvest for varden, og dette punktet skal være 930 meter over havet.

I Skaun er Elgshøgda på 537 meter over havet høyeste punkt, og dette er en topp som Skaun deler med blant annet Melhus.

Den høyeste toppen i Sør-Trøndelag er Storskrymten i Oppdal med 1985 meter over havet. Ønsker en å ta en topptur, mens synes mange topper høres høye ut, men en velge Besselvassheia på Frøya som er 76 meter over havet.

Rensfjellet deles av flere kommuner, og toppen er ikke i Melhus.
Fra toppen av Forollhogna har en fatanstisk utsikt utover fjellheimen.