Melhus kan by på mer kortreist mat og flere kortreiste opplevelser, mener Næringsforeningen.

– Det har alltid vært mye produksjon av kortreist mat i Melhus, og Melhus er stor på poteter, korn og kålrot. Men dette har ikke vært så synlig. Nå ønsker vi å se på om det er mulig å samle dette under felles identitet, sier Hans Petter Øien Kvam, leder for Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus (NiT).

4. november inviterer NiT avdeling Melhus sammen med Melhus bondelag og Melhusbanken til «kveldsmat og inspirasjon» i Melhusbankens lokaler. Tanken er å få i gang samtale om det er mulig å samle alle som er opptatt av mat, matproduksjon og kortreiste opplevelser.

- Landbruket i Melhus står sterkt, og det sendes mange produkter ut av Melhus. Så har vi Lysklæt gård, Melhusgården øvre og Schei Jakobsen som også satser på kortreist mat. Bondens marked slo meget godt an, forteller Øien Kvam.

Les også: avsetning for kubab fra Melhus

Neste Bondens marked blir til våren, og Øien Kvam håper å få til en tradisjon med to Bondens marked i året etter suksessen i september.

Les også: suksess for Bondens marked

I tillegg til kortreist mat, ønsker initiativtakerne til møtet å se på om det er mulig å tilby kortreiste opplevelser som gårdsbesøk og å få hogge sitt eget juletre.

- Det er allerede god påmelding til møtet, sier Øien Kvam som gjerne tar imot flere påmeldinger.

Les også: Melhus får julemarked