Melhus Boligutvikling skal bygge boliger på Brubakken nord for Melhus sentrum, og nå har Melhus kommunestyre vedtatt detaljplanen for det nye boligfeltet.

Les også: Nye parkeringsplasser i Melhus sentrum

Ifølge planforslaget skal boligen som står på tomta fra før, beholdes. I tillegg skal Melhus Boligutvikling sette opp fire kjedede eneboliger og en tomannsbolig.

Høring

Før planforslaget var oppe til behandling i kommunestyret, var det ute på høring. Fylkesmannen uttalte at de er positive til den relativt høye utnyttelsesgraden, og kom med krav om risiko- og sårbarhetsanalyse, og utredning av støy, støv, folkehelse og barn og unges interesser. Det er gang- og sykkelvei fra før forbi det kommende feltet, og gang- og sykkelveien går til Melhus sentrum.

Les også: Legger om E6 på Jaktøyen

Saksbehandleren har i saksframlegget tatt for seg solforhold, estetikk, antall parkeringsplasser og trafikkforhold og gir godt skussmål til planforslaget. Konklusjonen til rådmannen er at prosjektet er ei god løsning for tomta.

Ros

Da planforslaget var oppe i kommunestyret, var det ingen debatt om utbyggingsplanene. Einar Gimse Syrstad (Ap) sa at saken var forbilledlig presentert for politikerne.