De fikk oppleve mange av de artistene vi hver dag omgir oss med. På artistlista sto alt fra A1, Bjørn Johan Muri og Didrik Solli Tangen. Litt over 13.000 mennesker var samlet på Torvet, og Trønderbladet møtte noen ungdommer i folkehavet onsdag i forrige uke.

- Jeg drar hit for å høre på masse god musikk, for å kose meg og for å møte venner, fortalte 14-åringen Jonas Pedersen Pedersborg på bussen på vei til Trondheim.

Like ved scenen står Laila Marie Halset (13), Trude Charlotte Helgemo Nilsson (13), Emil Helgemo (6), Jonas Eid Helgemo (1) og Daniel Alexander Helgemo Nilsson (10). De ser fram til showet, og Daniel Alexander Helgemo Nilsson kan også fortelle om en favoritt:

- Jeg gleder meg kjempemye til Bjørn Johan Muri kommer og skal fremføre «Yes Man», sier Daniel Alexander på 10 år.

- Vi har vært her siden tidlig i dag, og vi har shoppet og vi gleder oss kjempemasse alle sammen, sier vennegjengen i kor.

PS! Da Bjørn Johan Muri kom, var det så mange jentehyl at både fotografer og journalister var redd for å få tinnitus og det som verre var.

KONSERTOPPLEVELSER: - Vi gleder oss til alt, fortalte venninnegjengen fra Gauldalen. Fra venstre: Ingrid Asklund Larsen (14), Marte Budal (14), Stine Ranøien (14), Marit Kveberg Skinderhaug (14), Kjerstin Heggvold (14) og Ida Kjelstad Storm (14).
GLEDER SEG: - Jeg gleder meg til å høre Bjørn Johan Muri, fortalte Daniel Alexander Helgemo Nilsson. Nederst fra venstre: Daniel Alexander Helgemo Nilsson (10), Jonas Eid Helgemo (1) og Emil Helgemo (6). Øverst fra venstre står Trude Charlotte Helgemo (13) og Laila Marie Halset (13).
MØTER FOLK: - Vi er her egentlig kun for å møte folk, men det er jo også et stort pluss med musikken, forteller Inger Marie Holte Eythun (16) og Linda Kant (15).
VÆRT PÅ SHOPPING: - Vi har shoppet helt siden vi kom, nå skal vi snart gå ut og se på konserten, noe vi gleder oss til, fortalte venninnegjengen. Fra venstre: Mari Belsvik (12), Mari Rogstad (12), Kathrine Reiten (12) og Ingrid Refseth (12).
HØLONDINGER: Seks av de som sto på nest fremste rad var unge fra Hølonda: - Vi var heldige som kom oss så langt frem, i og med at vi kom svært sent, forteller Carina Johansen (17). De tre blonde til venstre i bildet fra fremst: Silje Fuglås Kristiansen (13), Siri Gaustad (13) og Marte Nyhus (13). Fremst til venstre er Victoria Johansen (13). Andre rekke fra venstre i midten: Sandra Johansen (15) og Carina Johansen (17).
VED STATUEN: Rett nedenfor Olav Tryggvason stod Marion Gregersen (11), Tiril Teige (12), Andrea Flataas (12) og Kine Kammen (11).
NYE: Petter Hagemo (15) (t. v.) og Espen Sæther (15) har aldri før vært på VG-showet som arrangeres hvert år, men det falt i smak.
TRIVES I TRØNDELAG: - Jeg er veldig glad i Trøndelag, og det blir nok ekstra spesielt siden jeg har familie her. Derfor har Trøndelag fått mer og mer en spesiell plass i hjertet mitt, forteller vokalist Christian Ingebrigtsen i A1. Også Mark Read og Ben Adams er enige i dette.
HIPHOP OG TECHNO: Jonas Pedersborg (14) liker svært godt hiphop og techno.