– Gimse IL har fokus på økonomiske barrierer i idretten. Alle skal kjenne på tilhørighet i vår klubb og økonomi skal ikke være en årsak til å vurdere om man vil være med eller ikke. Prisene har steget enormt i samfunnet, som gjør det vanskelig for flere familier, forteller Kristin Aune Welschinger, leder for Gimse IL.

Gratis utlån

Idrettslaget har laget ei byttehyll med fotballutstyr og treningsklær i det nye klubbhuset ved Brekkåsen stadion. Der kan en for eksempel finne klær med logoen til Gimse IL.

Aune Welschinger forteller at hylla er plassert slik at det ikke blir lett synlig for resten at en tar noe fra byttehylla og hvor mye.

Det er gratis å ta noe fra hylla, og idrettslaget betrakter det hele som et lån på ubestemt tid. Samtidig understreker idrettslaget at tanken er å vise at gjenbruk er flott og for alle.

Sosial fellesskap

– Både barn og voksne blir en del av det sosiale fellesskapet ved å være med i en klubb, om det er på banen eller i heiagjengen ved sidelinjen. Personlig synes jeg det bør være et bedre system med utlån til flere fritidsaktiviteter i kommunen, og jeg håper vi kan få til det i fremtiden. Det skal ikke være tabubelagt å trenge økonomisk hjelp, forteller Aune Welschinger.