– Vi har lenge gledet oss til å vise fram Skaun. Selv om kongen dessverre ikke kunne bli med, synes jeg det er veldig stas at dronningen kommer. Så vi ønsker kongen riktig god bedring, og dronningen hjertelig velkommen, sier ordfører Gunn Iversen Stokke om besøket den 16. april, i en pressemelding til Trønderbladet

Kong Harald har flere ganger planlagt et besøk til Skaun, i tillegg til den ideelle organisasjonen Drive Norge på Melhus, men har måttet avlyse både i april og august 2023.

Da besøket i april ble offentligjort skulle dronningen også være med, men for noen dager siden meldte kongen igjen avbud, da han fremdeles er i rehabilitering etter den mye omtalte sykehusinnleggelsen han hadde tidligere i vinter.

Kongehuset understreket derimot at dronningen fortsatt ville ta turen.

Starter i Melhus

Dronning Sonja vil begynne sitt besøk på Børseth Gård i Melhus, hvor dronningen blir presentert for aktivitetene og arbeidet som foregår hos den ideelle organisasjonen Drive Norge.

Etter besøket i Melhus skal dronningen videre mot Skaun, nærmere bestemt Bautaen kulturhus. Ruten legges om Malmsjøen og Venn slik at dronningen får med seg både natur og historie når hun er på tur gjennom kommunen.

De vil også stoppe ved Skaun kirke.

– Skaun kirke er jo vår eldste kirke. Den er også et viktig stopp på pilegrimsleden, så den er av stor betydning både religiøst og historisk. At dronningen ønsker å besøke kirken er veldig gøy, og jeg gleder meg til å vise henne rundt, sier ordfører Stokke.

På vei mot kulturhuset vil dronningen blant annet stoppe ved Skaun kirke. Foto: Gunn Heidi Nakrem

Bautaen kulturhus

Ved Bautaen kulturhus vil dronningen blant annet få se en nedkortet versjon av Spelet om Marikolen, sammen med ungdomskoleelever, representanter fra idretten og frivilligheten. Hun vil også få en innføring i Skaun sin historie fra Øystein Syrstad.

Avslutningsvis får hun møte elever fra Skaun ungdomskole, som skal fortelle om prosjektet med å gjenskape Børsabåten.

Hvor får du sett dronningen?

Om du også vil få med deg dronningens besøk, kan det lønne seg å stå klar på noen gitte steder.

Ifølge pressemeldingen fra Skaun kommune, vil det være mest hensiktsmessig å møte opp utenfor Skaun kirke før klokken 12.30, eller utenfor Bautaen før klokken 13.00 eller etter programmet er over klokken 14.20.

Det forventer mye folk og biler i området, så det oppfordres til å påberegne litt tid.