En anonym tipser lurer på hvor lite snø som skal til før man sender ut brøytemannskap til Løvsetbakkan i Melhus.

- Jeg bor like ved veien og pleier å følge med når de brøyter. I dag kom plogen kjørende da det så vidt haddet kommet to centimer med snø, sier personen til Trønderbladet.

Ifølge tipseren ble fylkesveien brøytet tre ganger på én dag like før jul. Heller ikke da skal det ha vært store mengder snø på veien.

- Jeg skjønner at de vil tjene penger, men det får da være måte på hvor ofte de skal brøyte. Det er vi andre som må ta regningen, forteller vedkommende.

Byggeleder Per Olav Krogstad i Statens vegvesen sier til Trønderbladet at det ikke skal mye snø til før det sendes ut en plog til Løvsetvegen.

- Beredskapsbehovet på veien har økt og folk som bor i området merker nok mer trafikk av brøytebiler enn tidligere, opplyser Krogstad, som sier det er sjelden han får klager på at det brøytes for mye.

Høsten 2013 var Løvsetvegen en av veiene inn til Melhus sentrum som fikk høyere standard, ifølge byggelederen.

- For fem år siden var det enda flere biler som sto på kryss og tvers på vinterstid. Hvis folk tenker etter, har det blitt mindre ubehageligheter langs veien etter at den nye standarden kom, sier Krogstad.